K-pakken

Moderne boliger i antikvarisk boligområde

To moderne eneboliger bygget med K-pakken i det etablerte villastrøket på Byåsen i Trondheim. Foto: SPARK studio

Thaulowbakken 1 på Byåsen i Trondheim, har det dukket opp to fargerike boliger i det antikvariske boligområdet. Midt blant historiske eneboliger med pittoreske utskjæringer og frukttrær, står det et grønt og et rødt bygg med et mer moderne uttrykk. 

Inn med farger

Arkitektene i SPARK studio hadde hele tiden beliggenheten i tankene, men ønsket et tydelig moderne preg på husene. Det var selvsagt føringer for hva de kunne bygge i dette etablerte villastrøket. I tillegg ønsket de å bruke farger som sto seg godt til den eksisterende bebyggelsen. Det brukes alt for lite farger på husene som bygges i dag, noe de ønsket å gjøre noe med. 

Utnyttelse av tomten

Husene er plassert på tomt med helling i et svært etablert nabolag. Å utnytte tomten for å få mest mulig boareal og lysinnslipp var essensielt for prosjektet, noe de har løst godt med bruk av K-pakken i byggeprosessen.  

K-pakken det rette valget

Med arkitektens mange vinkler på fasade og tak, var K-pakken det rette valget. K-pakken ble valgt tidlig i prosessen, både for å holde kostnadene nede, og for å kunne ha full kontroll på sluttresultatet. K-pakken leveres på millimeteren etter arkitektens tegninger, og gir ikke rom for feil.  

Med K-pakken har de klart å skape et rett, stabilt og moderne hus, midt i det etablerte villastrøket. 

Sted:  Trondheim, Byåsen
Type hus: Tomannsbolig
Byggeår:  2020
Arkitekt:  SPARK Studio, Trondheim 
Utbygger:  Living eiendom AS

 

Thaulowbakken 1 Bilde 3
Thaulowbakken 1

Basert på målsatte tegninger og spesifikasjoner prosjekterer vi hele bærekonstruksjonen: tak, vegger, bjelkelag, stål og limtre.

Les mer om hvorfor K-pakken gir god kostnadskontroll og bedre totaløkonomi.