Her kan man lene seg tilbake og nyte den varme atmosfæren, og er man heldig - får man kanskje sett nordlyset danse fra takvinduet.

Karatpanel

Varme rom i arktisk klima

Langs Altaelva i Finnmark, ligger eksotiske Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge. Et unikt hotell bygd for de unike naturopplevelsene. Smakfullt innredet, og rommene er kledd med vårt mest eksklusive panel - Karatpanel.

Premium kvalitet

Altaelva har trukket turister til seg i årevis, og Sorrisniva var kjent for å tilby eksotisk overnatting i sitt igloo ishotell. Nå er lodgen langs elvebredden klar til å ønske gjester fra fjern og nær inn i varmen. Her kan man finne roen, og få unike naturopplevelser året rundt.

Vi tok en prat med arkitektkontoret som har stått for prosjektet, nemlig Arc Arkitekter i Trondheim.

Hotellgjestene skal kjenne på nærheten til naturen selv om de er innendørs. Det er også viktig for oss å velge bærekraftige løsninger. Materialene på prosjektet er derfor valgt grunnet god kvalitet, lang levetid og minimalt med vedlikehold, forteller Terese Mannsverk hos Arc Arkitekter.

Langs Altaelva finner du det eksotiske hotellet, Sorrisniva.

- Hvorfor valgte dere Karatpanel fra oss i Inntre Kjeldstad?

Inne på rommene var det i utgangspunktet tenkt et brent panel, og Karatpanel med børstet overflate svarte godt til den materialiteten vi ønsket oss, forteller Terese. Vi vet også at det er produsert med prinsippene for bærekraft, noe som er viktig for oss. Vi bør ikke ta mer enn hva vi gir tilbake til naturen.

Omringet av lunt og godt Karatpanel, kan man virkelig finne roen langs elvebredden.

Nordlys i fokus

Rommene ved elvebredden er også tilrettelagt for å ikke forstyrre nordlyset. Takvinduet, belysningen og fargevalgene på interiøret er nøye utvalgt for at nordlyset skal komme til sin rett - enten du sitter i godstolen eller ligger i senga. Hotellrommenes interiør er mørkt, og belysningen er dempet. På den måten hindres ikke utsikten til nordlyset av refleksjoner i glasset, forklarer Terese entusiastisk. Noen steder er materialene og fargene fra interiøret trukket videre utendørs, for å skape lune soner i den rå naturen utenfor.

Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge er et strålende eksempel på hvordan bygge med og i naturen - og hvordan skape varme rom i et arktisk klima.

Sted:  Sorrisniva 20, Alta
Byggherre: Wisløff Eiendom AS
Entreprenør:  Entreprenør Harald Nilsen AS
Arkitekt:  ARC arkitekter AS
Ferdigstilt:  2021