Arkitekttegnet hytte i Flatanger

Godt Tverrfaglig samarbeid lønner seg

Arkitekttegnet hytte i Flatanger

Godt Tverrfaglig samarbeid lønner seg

Inntre Kjeldstad-15

– Veien til storslått arkitektur er godt samarbeid. Det er arkitekt Gisle Løseth og Entreprenør Mikael Wik enige om. Med seg på teamet hadde de Frode Fuglem, Ingeniør konstruksjon hos InnTre Kjeldstad, når de skulle bygge denne hytta i Flatanger. Hytta er bygd med K-pakken av flere grunner, mest for å spare byggetid, utfordringer på tomta – men også for å bedre ta vare på miljøet.

Gisle har jobbet som arkitekt i mange år, 18 av disse med eget firma. Denne hytta er utformet med tanke på tomta, høyspentmasta som ligger på eiendommen, utsikten og solas gang på himmelen. Hytta har mye glass – noe som ga oss noen utfordringer når det kom til konstruksjonen, forteller han. Det var også viktig at den lå godt i terrenget, og med litt utfordrende tomt som heller ned mot havet, endte det opp i ei hytte bygd på 2 ulike nivåer.

Norgeshus Mikael Wik AS fikk oppdraget med å bygge hytta. Wik har jobbet med K-pakken tidligere, og har mange positive ting å trekke frem. Vi er veldig fornøyde med InnTre Kjeldstad, det er enkelt å samarbeide på tvers av fagene. I tillegg er jeg veldig fan av bruk av limtre, vi får utnytta råvaren bedre – og materialene er rette. Det er en fordel når man bygger slikt som dette! Vi unngår en del avkapp og skre. I tillegg sparer det oss for tid, særlig når det ligger såpass langt ut mot kysten, Fortsetter han.

Det blir ofte et veldig godt resultat når man får samarbeid mellom arkitekt, utførende og prosjekterende. Da løser man en del problemer og finner gode løsninger på forhånd. Sluttresultatet blir veldig bra, og man får ingen overraskelser under byggingen.

Frode Fuglem, teamleder/Ingeniør konstruksjon

frode-fuglem.jpg
Den tekniske tegningen av hytta tegnet av Frode Fuglem.
Den tekniske tegningen av hytta tegnet av Frode Fuglem.

Vi hadde Teamsmøter og så på modellen fra både meg og arkitekt under prosjekteringen. Det er en veldig effektiv måte å jobbe på - alle ser det samme, og man får ingen misforståelser senere, fortsetter Fuglem.

Løseth, arkitekten har kun lovord å si om denne byggeprosessen. Både Mikael Wik og Frode Fuglem hos InnTre Kjeldstad var veldig real å samarbeide med. Frode så utfordringer som vi ville ha støtt på etterhvert, men det unngikk vi med å ha han på teamet. Det var f.eks et utfordrende vindu i taket, men det var løsbart – og resultatet snakker for seg selv!

Inntre Kjeldstad-6

Wik forteller også om at konstruksjonspakker kan være en utfordring, det viktigste av alt, for at vi skal spare tid, er at alt er merket godt. Her gjør InnTre Kjeldstad en god jobb, det må jeg si!

Trygg dimensjonering

Det er en trygghet i å vite at dimensjoneringen er ivaretatt, spesielt på slike typer bygg. Nå skal det sies at Gisle er en veldig god arkitekt - han tenker på bærekonstruksjon når han tegner. Det er ikke helt ferdig, men han har en tanke bak det. Det hjelper mye når jeg skal starte å prosjektere, forteller Fuglem.

Derfor velger du K-PAKKEN

Du sparer veldig mye materialskred ved k-pakken. Det koster litt ekstra med k-bjelke og k-stender, men sparer inn mye av det med mindre tidsbruk og materialskre. I tillegg blir det et bedre resultat - med rettere bjelker og stendere, avslutter Fuglem.

Les mer om K-pakken her. Ønsker du et pristilbud på ditt prosjekt? Ta kontakt med oss 

Inntre Kjeldstad-10
Inntre Kjeldstad-3
Inntre Kjeldstad-12