Mykt, delikat og omkranset av det fineste Karat-panelet kan du nyte stillheten på Fjelleventyret.

Fjelleventyret

– Luksuriøs gårdsovernatting med sjel

Midt i Norges rike naturlandskap, blant majestetiske fjell og dype daler, finner vi Skjåk. I Skjåk har Hanne og Magne Håvard skapt et eventyr – fjelleventyret. For å kalle det et Hotell blir for flåsete – gjestegård blir for tynt, så da måtte det bli et eventyr.

Premium kvalitet

Magne Håvard er odelsgutt på småbruket like ved fjelleventyret. Her bor storfamilien på syv; Magne Håvard, Hanne og de fem døtrene. Den forrige generasjonen småbrukere­ bor i nabohuset. Men Magne Håvard og Hanne drømte om å kunne tilby opplevelser i den rike naturen.

De skilte ut tomta som nå tilhører fjelleventyret, tegnet byggene selv og rådførte seg med gode samarbeidspartnere før Sebb fikk det ned på tegneprogrammet. De vet hvordan de vil ha det, men gode råd er alltid greit å få med seg. De roser de lokale håndverkerne hos Sebb - en utrolig dyktig gjeng med en slik stolthet over eget fagfelt, og fantastisk utført jobb. Byggeprosessen startet i oktober 2021, og sto klar til å tas i bruk 1. mai våren etterpå.

Hygge til fjells

På fjelleventyret er de over gjennomsnittet opptatt av hygge – det skal være hygge i alle rom, i alle måltider og på alle turer. Hos oss får man ikke følelsen av å være en av mange på samlebåndet, man blir sett når man er gjest hos oss. En hyggelig samtale ved frokostbordet eller personlige tur-tips til dagens utflukt. Det setter våre gjester pris på, og det er vel kanskje derfor de kommer hit også. Og det er sjelden de vil dra, de fleste spør om rommet er ledig en natt til! Forteller Hanne.

Her tilbyr de aktiviteter gjennom hele året, i spektakulær natur i nasjonalpark-eldoradoet. Ridning på Islandshest er den mest populære sommeraktiviteten, mens jakta tar over stafettpinnen i september. Her har de eksklusiv bukkejakt på villrein, det er det få andre som kan tilby. På vinteren er området et yndet reisemål for de som ønsker å gå på randonee eller gode gamle bortover-ski. Fjelleventyret har blitt en familiebedrift, og alle de fem døtrene er i sving.

Rommene er innredet med naturmaterialer, som står eksepsjonelt godt mot Karat-panelet i fargen brun.

Selvgjort er velgjort

Hanne er også den som har tatt alle valgene når det gjelder innredning – både av fellesarealene og selve gjesterommene. Det har vært viktig for meg at det er en helhet – så det er lite tilfeldigheter i interiøret. Saueskinn fra egne sauer finner du over hele fjelleventyret, og alt er valgt ut for å passe med vegger og tak, og ikke minst naturen utenfor. - Det er lett å få det fint, når man har så fine grunnflater å jobbe med, forklarer Hanne.

Det var ingen tvil om hvilket panel som skulle inn i selve hjertet på Fjelleventyret. Vi pusset opp det gamle huset på gården, og strippet det ned til kjernen. Der var det tømmervegger, og jeg var lenge på leting etter det perfekte panelet som kunne stå mot tømmeret. Så fant jeg plutselig Karatpåanel utstilt i en byggevareforhandler, og jeg kunne slutte å lete. Den var litt grå-brun, og var perfekt til de gamle tømmerveggene. Etter 4 år var Karat-panelet like fint – det var ingen tvil –dette panelet vi skulle ha med inn i eventyret.

Karatpanel

Her på Fjelleventyret har de benyttet vårt Karatpanel, en serie i vår Panel Pluss+ serie, i fargen brun.

Det som er fint med Karatpanelet i denne fargen, at fargen hele tiden forandrer seg etter lyset. Noen ganger kan det være litt gråtoner i det, mens andre ganger er det mer brunt. Det er veldig fint! Forteller Hanne.

På Fjelleventyret har de benyttet vårt Karatpanel 15x192 NATUR BRUN, en serie i Panel Pluss+, i fargen brun.

Hanne henter mye Inspirasjon fra pinterest og Instagram, men også mye fra tiden hun bruker ute i naturen. Jeg har også reist mye i livet, og har selvsagt også plukket opp mye inspirasjon og ideer rundt om i den store verden. Konglelampene inne på rommene vil du også se igjen når du kommer til det hjemmekoselige spiseriet. Det er viktig for Hanne at gjestene føler seg hjemme, og at interiøret har en helhet. Og ikke minst at det byr opp til Hygge.

Gjesterommene har de bygd med ekstra tykke vegger, så man virkelig skal få den stillheten og roen man leter etter når man kommer hit. - Og med panelet fra InnTre Kjeldstad, er akustikken og romfølelsen ekstra god. Vi valgte å kjøpe samme beis som panelet er beiset med fra InnTre Kjeldstad, slik at vi fikk både foringer, lister rundt dører og langs gulvet i samme farge. Det gir et ekstra eksklusivt uttrykk, og en fin helhet.

 

Vi begge er praktikere, og for oss er det viktig at ting fungerer. At ting er lett å vedlikeholde, at det er enkelt og at materialene varer lenge. Alt er handlet lokalt – både tjenester og materialer. Bygger’n Skjåk leverte all Karat-panelet fra InnTre Kjeldstad, og de lokale snekkerne fra Sebb har sørger for et knallbra resultat. De innebygde sengene er også håndlagd av lokale håndverkere. Det er mye håndverkstradisjon i området, og det er fint å ta vare på. Vi er så fornøyde, og det er gjestene våre også! Avslutter Hanne.

For å lese mer om Fjelleventyret, og booke overnatting eller opplevelser, besøk fjelleventyret.no.

Foto: Augeblikk studio
Forhandler: Bygger’n Skjåk
Utførende: Sebb

Hanne har stått for det meste av valg på materialer og innredning på Fjelleventyret. Her foran det som har blitt en arbeidsplass for hele familien.