Her finner familien Roa
Vi fraktes med snøscooter opp en snøfull lørdag i februar, til idylliske Hersjøen i Selbu. Ute settes det nesten snørekord, men inne er atmosfæren upåklagelig varm og god. Her finner familien Roa. Og det er nettopp det de kaller hytta - Roahytta.
Familien på fire ønsker oss velkommen inn i hytteparadiset sitt. Sissel (31), Jan Olav (35) og barna Signe og Jonas på henholdsvis 4 og 1,5 år bruker hytta så ofte de kan.
Beliggenheten til hjemmet, vannet og naturen rundt var avgjørende for at det var akkurat denne hytta de endte opp med. Etter en intens budrunde, vel og merke. Slike hytter vokser ikke på trær, og i dag tillates det ikke bygging av nye hytter så nære vannkanten, så vi måtte bare stå budrunden ut, forteller Sissel.
Historie i veggene
Hytta var opprinnelig en tømmerkasse bygd av Karl Gamst i 1942, på beskjedne 30 kvadrat. Og tømmerkassen har de tatt godt vare på. Hytta hadde stått urørt i lang tid, og trengte sårt litt kjærlighet. Bunnstokk og grunnmur var i dårlig stand, så vi laftet ned hytta, støpte plate, og laftet hytta opp igjen, før vi bygde ut. Vi kledde hele hytta utvendig, og tømmerkassen står nå som hjertet midt i hytta, forklarer Sissel. Hytta som den fremstår i dag, kunne tas i bruk påska i 2019. I den gamle hytteboka fant de også ut at hytta gikk under navnet «Karlsro» - da ble navnevalget ekstra spesielt.
Gammelt møter nytt
Favorittrommet til familien er spisestuen, de kaller det hjertet i hytta. Her bindes det gamle og det nye sammen i en herlig symbiose, og materialkontrasten fremhever hverandre godt. Her har man den gamle tømmerkassen, som i 2019 ble høvlet ned til urørt treverk, og deretter beiset. På de resterende veggene har de gått for innvendig panel - vårt eksklusive karatpanel.
Møblene er også en herlig miks av gammelt og nytt. På tomta sto det mange høye trær som ble hugget ned, bearbeidet og laget møbler av. Noen interiørelementer og møbler stammer fra Karlsro, og noe er kjøpt nytt.
Hva gjorde at dere landet på karatpanel fra oss i InnTre Kjeldstad?
Jeg har sett karatpanelet flere steder, og synes det er så elegant. Synes også det er fint med bredden på bordene. Ut fra fargeprøvene gikk vi for fargen børstet brun. Fargen er unik, og i tillegg så holder den seg jo like fint over tid. Vi har også valgt å bruke karatpanelet som vindusfôringer, og har beiset listverk og bordplater i samme farge, forteller hun entusiastisk. Vi falt for fargen da den er litt grå-brun, og den passet godt til de andre materialene vi ønsket oss i hytta.
Baderom med sjel
Badet er en herlig miks av gammelt og nytt - og vitner om at hytteeierne er kreative folk! Panel på bad er kanskje noe utradisjonelt - men veldig kult. For også her har de gått for vårt Karatpanel. Den gamle tømmerveggen er malt i en grønn farge som spiller godt sammen med flisene og det eksklusive karatpanelet i fargen børstet brun. Baderomsinnredningen er en antikvitet, transformert med en moderne vask og sort blandebatteri. Sorte detaljer på interiøret gjør det moderne og tidsriktig.
Interiørteft
Det er ikke vanskelig å se at Roahytta er smakfull og gjennomført. Sissel forteller at hun alltid har hatt interesse for interiør, men den skøyt fart når hun fikk eget hus og hytte. Jeg liker å søke inspirasjon, og deretter eksperimentere litt selv, forteller hun. Den største inspirasjonskanalen er ikke overraskende Instagram, her er det uendelig med inspirasjon å få. I tillegg så abonnerer Jan Olav på hytteliv, hvor man kan få masse tips og inspirasjon innenfor hyttesegmentet.
Natureldoradoet Hersjøen
Skisporene slynger seg rett utenfor hytta på vinteren, og på sommeren spankulerer de omtrent rett i vannet fra terrassen. Fisking, bading, turer i nærområdet og ski på vinteren er noen av favorittaktivitetene. De liker seg i naturen, og materialene inne i hytta er med å understreke dette - å leve tett på naturen, slik som familien liker det.