Moderne tradisjon i perfekt harmoni. Byggene har den tradisjonelle norske hus-formen, men med store vindusflater, moderne linjer og materialer som gir byggene det lille ekstra.

Røros

Spennende rom med store volum

Røros – bergstaden. Kjent for kobberverket og sine sjarmerende trebebygde handlegater. Mon tro om det var med dette i bakhodet arkitekten bak disse leilighetsbyggene på Røros, valgte panel fra oss? 

Ingen kopi 

Nei, de skulle ikke bygge en kopi av de trebebygde gatene, de skulle bygge romslige leiligheter som kunne tilfredsstille dagens bo-standard, og som hørte hjemme på Røros. For å skape spennende rom med store volum, har arkitekten valgt å benytte hvitlasert glatt-panel fra Inntre Kjeldstad. Med store luftige rom, store vindusflater og stor takhøyde, har de valgt samme panel på vegger og i tak. Store flater bidrar til god romfølelse. Panelet tilfører rommet godt inneklima, god atmosfære og bedre akustikk.  

Sted: Røros 
Type hus: Leilighetsbygg 
Byggeår: 2014/2015 
Arkitekt: Lusparken Arkitekter, Trondheim 
Entreprenør: Kjellmark Entreprenør AS, Røros 

 

Tradisjonelt moderne 

Tradisjonelt trenger ikke bety kjedelig, snarere tvert imot. Beliggenheten med elva i forgrunnen, og med den ikoniske kirken som bakteppe, har de bevart tradisjonelle elementer i de moderne leilighetsbyggene. Panelet bidrar til at dette kjennes lunt og hjemmekoselig, mens detaljer på trapp og de moderne vinduskonstruksjonene står som en kontrast mellom det myke og det harde. 

KJELDSTAD-panel-roros2

Arkitekten har skapt moderne og spennende hjem, med hint av tradisjon og en lun atmosfære – som kler området de er bygget på, og vice versa.

Det lune panelet mot det stramme stålet gir en god kontrast. Moderne elementer kombinert med tradisjonelle materialer er en av suksessfaktorene i dette prosjektet på Røros.