Det er få tilfeldigheter i hytta til Vibeke og Daniel.

@ostre_hus

– Her får materialene spille hovedrollen

I Budalen, ved foten av Forollhogna nasjonalpark, ligger hytta til Vibeke Vollelv Holck og familien. På instagramprofilen @ostre_hus deler Vibeke inspirerende interiørbilder fra hjemmet på Heimdal, men også fra den moderne og stilrene hytta i skogen hvor materialene får spille hovedrollen.

Østre_Hus-01

@OSTRE_HUS

– HER FÅR MATERIALENE SPILLE HOVEDROLLEN

I Budalen, ved foten av Forollhogna nasjonalpark, ligger hytta til Vibeke Vollelv Holck og familien. På instagramprofilen @ostre_hus deler Vibeke inspirerende interiørbilder fra hjemmet på Heimdal, men også fra den moderne og stilrene hytta i skogen hvor materialene får spille hovedrollen.

Vibeke tar oss godt imot en søndag morgen i februar. Snøen har lavet ned, men i det vi ankommer familiens helgeparadis, tar kong vinter en liten pause og skjenker oss med etterlengtet dagslys gjennom de store og deilige vinduene. Hytta sto ferdig høsten 2022, og da kunne familien på fire ta den i bruk. Daniel, Vibeke og døtrene Olivia (10) og Emily (6) har brukt den ved alle mulige anledninger siden.

Vibeke stråler når hun får bruke hytta. – Vi har oppnådd den roen vi ønsket inne i hytta, og her kan vi virkelig slappe av og puste ut i helgene.

Hvorfor hytte i Budalen?

Det var litt tilfeldig at det ble her, men det er først og fremst en overkommelig avstand fra der vi bor. I tillegg er vi veldig glad i å gå på langrenn, og på høsten liker vi godt å dra ut på tur for å plukke bær. Det er svært fine forhold for skigåing her, i tillegg er det veldig mange fine turer å ta hele året for både store og små. Budalen har imponert oss veldig.

Hytta fant de via en annonse på finn.no. Hognahytta® på 82 m2 er meget arealeffektiv. Den har 3 soverom, bad/vaskerom og et stort allrom med stue og kjøkken. Den ble satt opp av de lokale entreprenørene hos Malum bygg AS. - Det var også de som introduserte oss for InnTre Kjeldstad. Materialvalgene er noe av det vi er mest fornøyde med i hele prosjektet, så det er vi veldig glad for. Forteller Vibeke.

Det store sosiale rommet med stue og kjøkken har blitt hele familiens favorittrom.
De store vinduene gir nesten følelsen av at man sitter i ett med naturen.
De store vinduene gir nesten følelsen av at man sitter i ett med naturen.

Hytta er innredet for maksimal utnyttelse av fritiden, få elementer og gode materialer som trenger lite vedlikehold gjør det enklere for familien å nyte fritiden. Alle veggene i hele hytta er kledd med Sprekkpanel som er spesialbehandlet med en hvitlasering. Det samme er himlingen på de fleste rommene, men i stua gikk de for spiletak med sorte spalter. Sammen med panelet bidrar det til å gi god akustikk i rommet. Gulvet er også fra InnTre Kjeldstad, det er et heltregulv i furu med samme farge som panelet, forklarer Vibeke.

Vibeke har et øye for detaljer og materialer. Hytta er utelukkende innredet med hovedvekt på naturmaterialer. Tre, stein og ull er gjennomgående i hytta. - Vi ville få naturen inn, store vinduer kombinert med materialene. Det gir oss en ro her, og vi har oppnådd akkurat det vi ville.

Kjøkken som glir inn i omgivelsene
Kjøkkenet som egentlig var tiltenkt og tegnet inn i hytta, var ikke helt det Vibeke og Daniel ønsket seg. Vi kontaktet den lokale produsenten, Tyrikjøkken, og fikk laget et unikt kjøkken i ask. Det ble en helt annen helhet i rommet, og treet står fantastisk godt til panelet og gulvet. Det at det er brukt en annen tresort, men behandlet med samme farge gjør at det skiller seg ut, men det glir også inn i omgivelsene. Det er vi veldig fornøyd med.

Listefritt panel
Noe av det som imponerte meg mest med Sprekkpanelet er at det var mulig å legge det helt listefritt. Håndverkerne har gjort en kjempejobb, og det har blitt den siste prikken over i-en vil jeg si.

Formsterk
Vibeke, som jobber som pedagogisk leder i en barnehage i Trondheim, har alltid hatt en interesse for arkitektur, fotografering, form og farge. Det ble lite tid til denne kreative delen mens barna var små, men det ga mersmak etter jeg hjalp søsteren min med boligstyling før hun skulle selge en leilighet. Så da ble @ostre_hus på en måte født, forteller Vibeke videre. Jeg bruker jo instagram selv for å finne inspirasjon, og synes det er gøy å kunne inspirere andre.

Ikke en «hyttete hytte»
Vår stil er ikke så tradisjonell og hyttete. Det blir kanskje litt hyttete til tider når man søker inspirasjon, vi ville ikke gå for den lounge-stilen som er over alt. Så på hytta vår er det mer materialene som spiller hovedrollen. Materialene er med å skape ro, uten for mye nips og forstyrrende elementer. Det er minimalistisk men varmt, akkurat som vi ønsket.

 

Kjøkkenet er spesiallaget i Ask av Tyrikjøkken, men behandlet med lik farge som panelet og gulvet i heltre, det gir en liten kontrast.
Kjøkkenet er spesiallaget i Ask av Tyrikjøkken, men behandlet med lik farge som panelet og gulvet i heltre, det gir en liten kontrast.

Hva var viktig for dere når det kom til materialvalg?
Gode materialer var veldig viktig, og samtidig kunne handle det meste lokalt. Vi ville skape et sted med en egen ro, og det har vi virkelig fått til, og materialene er en stor del av det. Vi elsker hytta, og bruker den så ofte vi kan! Avslutter Vibeke.

Takk til Vibeke og familien for at vi får dele denne magiske hytta. For mer inspirasjon, anbefaler vi et besøk på @ostre_hus sin instagramprofil!

Østre_Hus-06

 

Produkter:
Panel: FURU 15X117 SPREKKPANEL NAT.SPESBEH, HVITLASERT
NOBB-nummer: 57972403

Gulv: GULV HELTRE FURU 21X117 GULV 8% NAT PIGM, LAKKERT HVITLASUR HALVBLANK
NOBB-nummer: 29006541

Våre gulv kan fås i akkurat samme farger som våre panel. Kontakt din forhandler, eller kontakt vårt kundesenter.

Arkitekt: Geir Dahlsveen / Hognahytta®
Entreprenør: Malum Bygg AS